8 december 2017

 
Ishavspirater av frida Nilsson
 
 Lyssna på Klara Önnerfält när hon berättar om boken.
 
www.youtube.com/watch?v=CHfiwHI2s6Q&list=PL-q-kBzf5sjnY6WBQt8ByRB2AG9evemlV&index=21

7 december 2017

 
Den magiska kappan av Katarina Genar
 
På sin 11-årsdag får Livia den finaste röda kappa hon kan tänka sig. Att den är begagnad syns knappt. Så fort kappan kommer i hennes ägo börjar märkliga saker hända. Livia funderar mycket på vem som kan ha ägt kappan före henne.
 
Det här är en bok som passar åldern 10-12 år.
 

6 december 2017

 
Här kan du lyssna på Klara Önnerfelts när hon berättar om En Mördarkatts dagbok.
 
https://www.youtube.com/watch?v=w_1nCZx2gms&list=PL-q-kBzf5sjnY6WBQt8ByRB2AG9evemlV
 
 
 
 
 
 
 

5 december 2017

Här får ni lyssna på två boktips.
 
https://www.youtube.com/watch?v=BfdFQ5WGWYc
 
 
  Men finns ändå av Petter Lidbeck
 
  Hemliga BK avTom Palmer
 
 
 
 
 
 

4 december 2017

 
Djungelvampyren av Matthew Morgan
 
Gillar du fantasieggande vilddjur, genomelaka skurkar och knepiga mysterier? Då är det här boken för dig.
 
Boken handlar om varulven Ulf som bor på en djurpark för sällsynta och utrotningshotade vilddjur. han bor där tillsammans med  älvor, stentroll och spöken.Han och hans vänner åker till djungeln  för att hitta en speciell vampyr som alla trodde var utrotad. Men någon annan har också upptäckt att den kan finnas kvar.
 

3 december 2017

 
 
Zita i rymden av Ben Hatke
 
På en halv sekund förändras hela Zitas liv. Hennes bästa vän Josef förs bort av onda rymdvarelser. Zita tänker göra allt för att rädda honom. Plötsligt är hon på den konstigaste planeten i hela universum. Hon möter stora faror men får vänner som hjälper henne, en människa, en mask och en jättestor mus. Om tre dagar ska världen krocka med en asteroid så det är bråttom att hitta Josef. Ska hon hinna? Och hur ska dom ta sig hem igen?

2 december 2017

 
Monstret och människorna  av Mats Strandberg
 
Detta är den tredje och sista delen om monstret Frank. Den handlar om monster och människor. Det är en spännande bok som passar för åldern 7-10 år.

Människornas skräck har spridit sig i stan där Frank och hans monsterkompisar bor. Människorna letar efter monster och Tant Alice får hotbrev där hon kallas monsterälskare. Monsterböcker förbjuds och mitt i alltihop försvinner Uvalisa, stans bibliotekarie. Den sista uppgörelsen kryper allt närmare.




1 december 2017

 
Spöknät är en riktig rysare för den modige!
 
Det är sommarlov och värmebölja. Tino har inget att göra. Hans mamma har mått dåligt ända sen pappan lämnade dem och Tino vet inte vad han ska göra för att hjälpa henne.

En dag dyker Akki upp. Hon är lika gammal som Tino, men väldigt annorlunda. Hon klär sig konstigt och pratar gammalmodigt. Men det är något annat också, något nästan övernaturligt. När Tinos mamma plötsligt försvinner erbjuder Akki sin hjälp men då måste han följa med henne in i den mörka skogen mitt i natten.
Kan han lita på henne? Är hon vän eller fiende?

RSS 2.0