Jullov

Carina och Joel
önskar
God Jul och Gott Nytt År!
 
 

Lucia är här.

Nu är det dags för femmornas traditionella Luciatåg och här kommer två boktips till er som skulle vilja läsa om lite annorlunda Luciatåg.
 
 
 
Tycker du om att måla Mandala mönster är du välkommen till Biblioteket så delar vi med oss.
 

Bokälskarna tipsar för 6-9 år

 
Chrisine tipsar om ett nytt mysteium med Kalle Skavank. Boken heter Tavlan i Tallkrogen och handlar om ett inbrott där en urna blir stulen. Kalle och hans kusin Dilsa försöker hitta urnan som är värd nästan 1 miljon kronor.
Nina tipsar om Teddy en sommardag. Teddy är en shetlandsponny som ägs av Elsa. Elsa har fyllt år och ska på långritt med sin storasyster Mikaela. På sommaren ska Mikaela och Elsas kompis Kajsa vara på ridläger och då får inte Elsa rida på Teddy. Vad ska hon göra hela sommaren när de andra är på läger?
Annie tipsar om en bok som Norges prinsessa Märta Louise har skrivit. Den heter Varför prinsar och prinsessor inte har krona på huvudet. Den handlar om när kung Olav var liten och alltid ville ha krona på huvudet. En gång när han och dåvarande kungen och drottningen skulle åka skidor hade de kronorna på huvudet. Är det bra att åka skidor med krona på huvudet?
 

Bokälskarna tipsar för 10-12 år

 
Christine har läst Allie Finkels Regler för tjejer.Boken heter utflykten och är nummer 6 i serien. Allie ska åka på utflykt med sin skolklass och där kommer även hennes gamla klass att vara med. Allie oroar sig för hur det ska bli att träffa sin gamla bästis som en gång svek Allie.
Nina har läst Dagbok för alla mina fans Mannys manöver och det
är bok nr 6 i serien. Greg oroar sig för hur det ska gå med julen och varför det är så viktigt att sköta sig mellan Thanks giving och jul. Man får också läsa om att vuxna inte alltid gör rätt.
Annie har läst Tavlans hemlighet som är den första boken i en serie med 3 böcker. Ella bor i ett gammalt hus som hennes faster har bott i. På en tavla finns fasterns syster Thea och bilden på tavlan förändras. Varför det?
 
 
 

RSS 2.0