Världsbokdagen


Det var 1995 som Unesco beslutade att den 23 april skulle vara hela världens festdag. Då ska man sprida glädje kring böcker och läsning, samt uppmärksamma yttrandefrihet och tryckfrihet samt författares rättigheter.
 
Torpaskolan uppmärksammade detta genom att dra igång en Lästävling. Hela skolan ska under 4 veckor försöka läsa så mycket det går. 75 lästa sidor kan omvandlas till en flirtkula och flirtkulorna samlas i en burk i matsalen. Vid olika markeringar kommer det att bli olika belöningar t ex bokutlottning, glass och film med tilltugg.
Denna dag fanns det också möjlighet att delta i en tipspromenad med bokfrågor på skolgården och på eftermiddagen hade vi ett mycket välbesökt Öppet Hus i skolbiblioteket där vi bland annat sålde utgallrade böcker.
 

Författarbesök av Mårten Sanden

Den 9 april besökte författaren Mårten Sanden Torpaskolans femmor. Då berättade han om sitt liv som författare och hur han får sina ideer till dem böcker han skriver. Han har bl a skrivit Petrinideckarna som handlar om tvillingarna Peter och Petra som är tolv år och bor i Lund. Mårten har även skrivit sångtexter till flera kända artister t ex Darin, Charlotte Pirelli och Alcazar. Hans låttexter har varit med i melodifestivalen 2 gånger. Mårten är utbildad psykolog men har aldrig arbetat som det. Han bor i Stockholm. Ett mycket trevligt och uppskattat besök.

RSS 2.0